Zwolle wil Everse behouden na 'bitterbalgate'

FC Zwolle wil Jan Everse terughebben als trainer. Dinsdag heeft de club uit de Jupiler League een gesprek gehad met de oefenmeester. Eerder dit seizoen moest Everse nog het veld ruimen vanwege 'de bitterbalgate'.

Everse kreeg een brief met een aantal voorwaarden waaraan hij moet voldoen. Maar hij gaat niet met de voorwaarden die daarin staat akkoord. "Zwolle zal een paar voorwaarden moeten laten vallen. Voorwaarden waar ik nooit mee akkoord kan gaan. Zij kunnen mij hiertoe ook niet verplichten. Ik heb een contract tot 2011 bij Zwolle. Zaken in een bestaand contract kun je niet veranderen als je iemand terugneemt in dienst," aldus Everse.

De club uit de Hanze stad stapte naar de arbitragecommissie met een lijst van veertig punten waarom Everse weg zou moeten. FC Zwolle kreeg echter nul op het rekest, omdat de trainer niet gewaarschuwd was voor zijn gedrag en er niets op papier stond. Daarom oordeelde de arbitragecommissie dat de oefenmeester die nog tot 2011 onder contract staat weg kan voor 250.000 euro.

Zwolle heeft tot 30 april de tijd gekregen om aan de uitspraak van de commissie te voldoen. De club wil nu Everse behouden en de trainer staat er voor open. "Ik heb het idee dat ze op dit moment misschien iets te enthousiast zijn," aldus Everse over het interim-bestuur van Zwolle.