[NHL] Uitslag Hurricanes - Devils

De Carolina Hurricanes hebben de stand in de serie tegen de New Jersey Devils gelijk getrokken: 2-2. Tweetienden voor het stoppen van de klok in de reguliere speeltijd maakten zij de beslissende 4-3. Dit was een omstreden treffer omdat goalie Martin Brodeur van de Devils gehinderd zou zijn.

De maker van de laatste - nu al legendarische - treffer was Jussi Jokinen, die daarmee ook direct man van de wedstrijd werd. De overige goals van de Hurricanes kwamen van Eric Staal, Ryan Bayda en Chad Larose. Voor de Devils scoorden Brian Gionta, Brendan Shanahan en David Clarkson. De Hurricanes hebben wel hard moeten werken voor de overwinning, getuige hun 46 schoten op doel deze wedstrijd. Ze lieten de Devils echter wel onnodig van een 3-0 voorsprong terugkomen tot 3-3.

Goalie Martin Brodeur was allerminst blij met de late treffer van de Hurricanes. "Hij hinderde me niet bij het schot zelf, maar daarvoor toen hij positie koos raakte hij me vrij hard. De scheidsrechters zeiden echter dat ik tijd had om mezelf te herstellen. Dat zeggen ze altijd, want dat is lekker makkelijk. Ik klaag niet over de speelstijl van de Hurricanes, het gaat om de scheidsrechters. Die moeten gewoon hun werk goed doen. Vandaag deden ze dat niet best."

Later had Brodeur wat tijd om af te koelen en kwam hij met de volgende reactie: "Er zat wat opgebouwde emotie bij. Ik hield ons in de wedstrijd met die 3-0 achterstand die veel hoger had kunnen zijn, en we maakten een ongelofelijke comeback. Als dat dan zo van je wordt afgepakt is dat erg zuur." Toch was dit niet het zwaarste verlies dat hij heeft meegemaakt. "Het was zeker een teleurstellend verlies, maar eigenlijk hebben we niet echt iets verloren. We hebben nog steeds thuisvoordeel. We hebben een wedstrijd verloren, dat is alles."