Arshavin kon niet slapen na vier goals

Arsenal-aanvaller Andrei Arshavin liet de voetbalwereld dinsdagavond ademloos toekijken toen hij vier keer scoorde in de competitiewedstrijd tegen Liverpool. Het schouwspel op Anfield eindigde uiteindelijk in 4-4 en maakte ook op de Rus zelf een enorme indruk, zo vertelt zijn moeder Tatyana.

"Ik sprak vanochtend, toen het in Londen nog maar zeven uur 's ochtends was, met hem", aldus de moeder van Arshavin tegenover UEFA.com. "Hij kon de slaap niet vatten na zo'n spannende wedstrijd, waarin de druk erg hoog was. Ik vond het mooi dat Arsenal bleef aanvallen na zijn goals. Met Arshavin in de gelederen hebben ze een mooie toekomst voor zich."

Met zijn doelpuntenexplosie was de Rus dinsdag de eerste speler in meer dan 60 jaar die vier goals in een competitiewedstrijd wist te scoren op Anfield. Zijn voormalig trainer Dick Advocaat toonde zich echter niet verbaasd. "Voor mij was dit geen verrassing, aangezien ik Andrei als een uitzonderlijke speler ken", zei de coach van Zenit Sint-Petersburg. "Dat heb ik iedereen, inclusief mensen in Engeland, verteld. Zelfs voor hij daar begon te voetballen."