De Zeeuw blijft HSV 'interessant' vinden

Een transfer van AZ-middenvelder Demy de Zeeuw naar het Duitse Hamburger SV is nog immer een mogelijkheid. De international van het Nederlands elftal leek vorig jaar op weg naar die Rothosen, maar bleef uiteindelijk toch in Alkmaar.

De 25-jarige De Zeeuw, die bij AZ bezig is aan zijn vierde seizoen, staat nog altijd open voor HSV. "Ik weet dat ze nog steeds belangstelling hebben", zegt de middenvelder tegen Voetbal International. "Een club van dat kaliber blijft interessant. Europees voetbal is voor mij wel een voorwaarde. Maar dat hoeft niet per se de Champions League te zijn."

AZ-trainer Louis van Gaal sprak vorige week de verwachting uit dat De Zeeuw komende zomer zal vertrekken bij de kersverse kampioen van Nederland. De middenvelder weigert zijn tot medio 2011 lopende contract te verlengen. "Het is een goede zaak dat AZ in een vroeg stadium contracten wil openbreken en verlengen", vertelt De Zeeuw hierover. "Ik heb dat zelf al twee keer gedaan. Maar ik hoop dat ze mijn standpunt respecteren."

Het is echter nog geen uitgemaakte zaak dat De Zeeuw komende zomer weggaat bij AZ. "Nu ik heb besloten niet bij te tekenen, gaat iedereen maar gemakshalve ervan uit dat ik komende zomer vertrek. Er spelen op dit moment wel wat dingetjes. Maar als er niets gebeurt, dan blijf ik gewoon bij AZ."