Brawn schaamt zich voor teamnaam

Teambaas Ross Brawn van de renstal Brawn GP schaamt zich voor de naam die hij het team gegeven heeft. De Brit vindt dat hij met deze naam de rest van de teamleden tekort doet.

Hij heeft de hele winter gewerkt om het team te redden, maar kon toen het eenmaal zover was geen naam verzinnen. "Het is ons niet gelukt een koper te vinden die aansloot op de wensen van Honda en haar management. Pas na kerst kregen we het idee om zelf het team over te nemen," aldus Brawn tegen Formule 1.nl.

"Als mensen het hebben over Brawn GP, denk ik steeds: waar hebben ze het over? En dan realiseer ik me het plotseling. Ik vind het ook bijna gênant dat juist mijn naam op de auto staat, want het is óns team, niet mijn team," aldus Brawn die verder niet meer over de afspraken met Honda wil praten.

Brawn wil in plaats daarvan zich gaan concentreren op het huidige seizoen en daarbij schroomt hij het noemen van de wereldtitel niet. "Het is een optelsom van zeges dus als je de titel wilt veroveren, moet je eerst zorgen dat je races wint. Dat hebben we nu al twee keer gedaan. Een mooiere beloning dan kampioen worden is niet denkbaar."