Leverkusen verstoort droom Mainz

Bayer Leverkusen heeft een einde gemaakt aan de bekeraspiraties van FSV Mainz 05. Leverkusen wist in de halve finale van de DFB Pokal pas in de verlenging het verschil te maken tegen de club uit de tweede Bundesliga, 4-1.

De bekerwedstrijd tussen de twee clubs koerste lang op 0-0 af, maar zeven minuten tijd wist Angelos Charisteas de openingstreffer voor de thuisploeg op het bord te zetten. De wedstrijd leek hiermee gespeeld, maar Mainz kwam via een vreemd doelpunt in de laatste minuut toch nog op gelijke hoogte. Charisteas lag geblesseerd in het eigen strafschopgebied, maar de scheidsrechter liet doorspelen, waardoor Mainz kon scoren.

In de verlenging was de pijp leeg voor de club uit de tweede Bundesliga, want via goals van Arturo Vidal, Simon Rolfes en Michal Kadlec liep te thuisploeg uit naar 4-1, wat ook de eindstand was. Hierdoor neemt Leverkusen het op 30 mei in de finale van de DFB Pokal op tegen de winnaar van het duel tussen Hamburger SV en Werder Bremen.