Externe financiers nodig voor komst Fernandez

Feyenoord is er nog altijd niet in geslaagd een definitief akkoord te sluiten over de transfer van verdediger Dani Fernandez. De Rotterdammers zullen nu proberen met behulp van externe geldschieters de Spanjaard naar De Kuip te halen, zo bericht het Algemeen Dagblad.

De overgang van Fernandez naar Feyenoord blijkt een complexe zaak te zijn. De transferrechten van de back zijn in handen van de Oekraïense zakenman Dmitri Selyuk. Met het geld van de externe financiers willen de Rotterdammers een percentage van deze rechten kopen. Bij een doorverkoop zou de investeerder een deel van de transfersom terugbetaald krijgen. Eerder probeerde Feyenoord Fernandez middels een huurconstructie aan te trekken.

Dat Feyenoord in financiële moeilijkheden verkeert, is al een tijdje geen geheim meer. De club moet flink bezuinigen om een sluitende begroting voor volgend seizoen te krijgen, terwijl er nauwelijks geld is om aankopen te doen. Fernandez, die zelf graag voor Feyenoord wil voetballen, is momenteel de enige haalbare speler voor De Stadionclub. De Spanjaard staat officieel op de loonlijst bij Arsenal Kiev, maar kwam voor deze club nog geen minuut in actie.

Submitter:  Bron: Goal.com