McClaren blijft nuchter na winst

Dinsdagavond overheerste vooral de feestvreugde bij FC Twente. De ploeg bereikte ten koste van NAC Breda (1-3) de finale van de KNVB beker. Trainer Steve McClaren probeerde de euforie toch nog een beetje in de kiem te smoren.

"We gaan naar de bekerfinale in de Kuip. Dat is prachtig. Maar genieten doen we pas als we daar hebben gewonnen," liet McClaren in een eerste reactie weten. FC Twente speelt nu nog op twee fronten mee. In de competitie staat men namelijk tweede en gisteren werd dus de finale van de KNVB beker bereikt.

McClaren wilde in elk geval nog niet op de zaken vooruit lopen. "Toch hebben we nog niks," aldus de Engelse trainer. "Zelfs Europees voetbal is nog niet zeker. Daarom is er nog veel werk te doen. Wel ziet het er goed uit. De spelers hebben tegen NAC karakter getoond. Voor rust hadden we het moeilijk. Daarna beheersten we de wedstrijd."

Robert Maaskant, trainer van NAC Breda, was vooral teleurgesteld. "We hebben er alles aangedaan. Dat tegen een opponent die in vele facetten beter is. We hebben risico's genomen en zijn daarvoor in de eerste helft beloond. Daarna werd de druk van FC Twente ons te veel. De tegenstander heeft verdiend gewonnen. Dat komt hard aan, maar het is wel de realiteit."