Uitslag Liverpool - Arsenal

De topper tussen Liverpool en Arsenal, die gisteravond werd gespeeld, is in een spectaculair gelijkspel (4-4) geëindigd. Deze remise zorgde er overigens wel voor dat de thuisclub het zicht op de Engelse titel enigszins zag vertroebelen.

Liverpool had in de eerste helft voldoende mogelijkheden om te scoren, maar Benayoun en Torres vonden keeper Fabianski voortdurend op hun weg. Maar het was Arsenal dat uiteindelijk tegen de verhoudingen in op voorsprong kwam. Na een mooie aanval bediende Fàbregas de vrijstaande Arshavin, die op zijn beurt via de onderkant van de lat wist te scoren.

Na de thee kwamen The Reds al snel op gelijke hoogte. Kuyt wist de bal te onderscheppen na slecht uitverdedigen van Sagna. De international van het Nederlands elftal zette voor, waarna Torres de bal eenvoudig kon inkoppen. Zeven minuten later stond Kuyt opnieuw aan de basis van een doelpunt. Deze keer liet Benayoun de keeper van Arsenal kansloos.

Toch wist Arsenal veerkracht te tonen. Halverwege de tweede helft kwamen de bezoekers op gelijke hoogte door het tweede doelpunt van Arshavin. Drie minuten later zorgde de Rus zelfs voor de voorsprong door zijn derde van de avond achter Reina te werken. De thuisploeg liet het er echter niet bij zitten. Aan de hand van Torres wist Liverpool binnen drie minuten de gelijkmaker binnen te werken.

In de slotfase nam de hectiek steeds verder toe. In de laatste minuut van de officiële speeltijd wist Arshavin voor de vierde maal te scoren. Na een vlijmscherpe counter wist de Rus hard naast keeper Reina te werken. In de extra tijd kwam Liverpool toch nog op gelijke hoogte, nadat Benayoun zijn tweede van de avond maakte.

Na zes minuten in de extra tijd had Arsenal alsnog drie punten mee naar huis kunnen nemen, maar het doelpunt van Fàbregas werd afgekeurd. Eén minuut later wilde Liverpool nog een strafschop, die het echter niet kreeg. Hierdoor eindigde een spetterende voetbalavond uiteindelijk in 4-4.