[DTM] Haug kon Senna geen F1-garantie geven

Bruno Senna heeft de deal met Mercedes in de DTM afgeslagen omdat het Duitste autosportmerk hem geen garantie kon geven op een stoeltje in de Formule 1. De Braziliaan testte in maart een Mercedes C-Klasse, maar verder dan deze test komt het door het afketsen van de deal niet.

Mercedes motorsport-baas Norbert Haug zegt alles geprobeerd te hebben om Senna binnen te halen. "Senna wilde de absolute zekerheid dat hij in de Formule 1 terecht zou komen,. Ik heb met Ross Brawn en Martin Whitmarsh erover gesproken en zij waren enthousiast om te kijken naar eventuele mogelijkheden, maar honderd procent garanties konden ook zij niet geven," aldus de Duitser tegen Autosport.com.

"Je moet er dag en nacht over dromen om DTM te willen rijden, kennelijk was dat bij Senna niet het geval. Dat kan en dat geeft ook niet," aldus Haug die in de toekomst mogelijk wel weer met Senna samen wil werken. "Ik respecteer zijn beslissing, maar hoop wel dat hij over een half jaar denkt: 'Oh, ik had DTM moeten gaan rijden.' Maar er kan altijd nog een oplossing komen. En als er na de eerste vrije training in Hockenheim een Formule 1-teambaas had gebeld met de vraag of Senna voor hem wilde racen, had hij de mogelijkheid gekregen om te gaan."