[NHL] Uitslag Canadiens - Bruins

De Boston Bruins hebben een op het oog beslissende 3-0 voorsprong genomen in de serie tegen de Montreal Canadiens. Slechts tweemaal in de NHL-historie kwam een team terug van een 3-0 achterstand in de play-offs. Deze wedstrijd werd vrij eenvoudig met 4-2 gewonnen.

In de eerste periode voor eigen publiek domineerden de Montreal Canadiens, die in feite voor hun laatste kans vochten. Helaas voor de Canadiens leverde dit slechts een 1-0 voorsprong op door een goal van Chris Higgins. Een marge die ook nog eens vlak voor het einde van de eerste periode, een psychologisch belangrijk moment, ongedaan werd gemaakt door een mazzelgoal van Phil Kessel. Vanaf dat moment leek het verzet van de Canadiens gebroken.

In de tweede periode kwam Boston op voorsprong door een goal van Shawn Thornton, maar werd het nog gelijk door een goal van rookie Yannick Weber. Nog in dezelfde periode maakte Michael Ryder de uiteindelijk winnende treffer. De derde periode was een periode die volledig gedomineerd werd door de Bruins; de Canadiens hadden slechts vijf schoten op doel. Aan het einde van de wedstrijd strooiden de Bruins nog wat zout in de wonden door de 4-2 in het lege net te tikken. Chuck Kobasew was verantwoordelijk voor deze goal.