Penders: "Het moet maar eens gebeuren"

NAC Breda staat vanavond voor de vierde keer in zes jaar tijd in de halve finale van de KNVB beker. Alle keren bleek de halve eindstrijd ook het eindstation te zijn, maar de Bredanaars willen dit jaar afrekenen met dit syndroom. Dan moet er echter wel van FC Twente worden gewonnen.

Rob Penders maakte de voorgaande drie halve finales allemaal mee. "Tegen FC Twente, AZ en vorig jaar tegen Feyenoord. Drie keer uit," liet hij weten. "We verloren steeds om verschillende redenen. Tegen FC Twente na strafschoppen, AZ was simpelweg te sterk en tegen Feyenoord waren we ongelukkig. Al met al is het behoorlijk frustrerend dat het steeds niet lukt. Het moet nu maar eens gebeuren voor NAC."

De verwachting is dat NAC Breda het in Enschede opnieuw lastig zal krijgen. Op dit moment is FC Twente namelijk één van de beste ploegen van Nederland. Eerder dit seizoen verloren de Brabanders in de Grolsch Veste al met 4-0. "Toch hebben we wel een kans. Zij zijn dan wel favoriet, in het bekertoernooi weet je het nooit. Een wedstrijd kan ook worden beslist met een portie geluk", besloot Penders.