Coulthard: "Tijdperk Red Bull aangebroken"

Volgens voormalig Formule 1-coureur David Coulthard is het tijdperk Red Bull Racing aangebroken. Het Oostenrijkse team behaalde afgelopen weekend een dubbelzege in China en dit is volgens de Schot nog maar het begin.

Coulthard reed de laatste jaren van zijn Formule 1-loopbaan al bij Red Bull Racing en de Schot zag de opgaande lijn toen al aan komen. Het team van teambaas Christian Horner heeft in de persoon van Adrian Newey een deskundig ontwerper binnengehaald die een goede auto neer kan zetten.

"De overwinning van Sebastian Vettel in China verrast mij helemaal niet. Ik verwachtte niet alleen dat Red Bull dit jaar zijn eerste race zou winnen, maar ik denk dat ze er nog meer gaan winnen. Niets komt uit de lucht vallen in de Formule 1. Brawn GP mag dan misschien een nieuwe naam zijn, maar zij komen voort uit eerst BAR en vervolgens Honda. Ook Red Bull doet al vanaf 2005 mee," aldus Coulthard in zijn column voor de BBC.

"De auto heeft de juiste aërodynamische balans en dat is de sleutel tot alles," vervolgt de Schot. "Het moet ook gezegd dat Vettel en Webber zonder de zogeheten dubbeldekdiffuser rijden. Zo’n diffuser zou de auto, gezien de prestaties van Brawn GP, Toyota en Williams, een halve seconde per ronde sneller moeten maken. Red Bull is nu ook aan de slag gegaan met een nieuwe diffuser en ik ben ervan overtuigd dat dit het prestatievermogen nog meer verhoogd."