Bos: "Ik ben er goed ziek van"

Theo Bos, die bij een rel rondom de valpartij van Daryl Impey is betrokken, heeft een pijnlijke conclusie getrokken. Als de renner van Rabobank op basis van de YouTube-beelden een oordeel moest geven, zou hij zichzelf schuldig verklaren.

"Het lijkt of ik met opzet een valpartij veroorzaak. Ik ben er goed ziek van," liet een ontgoochelde Bos in een reactie weten. "Ik begrijp de reacties als je de beelden bekijkt. Maar ik deed het niet expres."

Het bewuste YouTube-filmpje laat namelijk zien dat Bos Impey, tijdens de laatste etappe van de Ronde van Turkije, tegen de dranghekken gooit. De jury van de Turkse wielerronde liet het voorval onbestraft, maar diverse andere renners veroordeelden de actie van de Nederlander.

Zo haalde Lance Armstrong via zijn Twitter-pagina hard uit naar de Nederlander. Volgens de Amerikaan moet Bos langdurig gestraft worden. Ook Impey deed nog een duit in het zakje door te zeggen dat de renner van Rabobank hem opzettelijk van zijn fiets trok.

De internationale wielrenunie (UCI) heeft inmiddels gezegd het juryrapport af te wachten en aan de hand daarvan te bepalen of een onderzoek nodig is.