Voorlopig 40 inschrijvingen Indy500

Ondanks de financiële malaise in de Verenigde Staten hebben zich tot nu toe veertig inschrijvers gemeld voor de Indy500, een van de grootste eendaagse evenementen ter wereld. In de IndyCar Series rijden momenteel maar 22 deelnemers rond, tegen 26 vorig jaar.

Verschillende teams zetten voor de Indy500 een extra auto in, waaronder KV Racing dat Paul Tracy zal laten gaan rijden. Penske komt met een derde auto die bestuurd gaat worden door Will Power die afgelopen weekend in Long Beach zijn stoeltje aan de teruggekeerde Helio Castroneves af moest staan, maar wel in de derde auto van dat team mocht starten.

Rahal Letterman Racing zal een auto inzetten en Roth Racing zal twee bolides op het asfalt brengen. Hetzelfde doet Sarah Fisher Racing en ook verschillende teams uit de IndyLight Series zullen auto's aan de start laten verschijnen.

De Indianapolis 500 zal dit jaar op 24 mei verreden worden met voor het eerst sinds jaren weer een Nederlander aan de start. Robert Doornbos rijdt namelijk dit seizoen in de auto van Newman/Haas/Lanigan. Hij moet zich eerst nog wel kwalificeren, want er mogen maar 33 deelnemers starten.

Met dank aan Modest71 voor de submit.