[NHL] Uitslag Blackhawks - Flames

De Chicago Blackhawks zijn hun eerste play-offwedstrijd sinds zeven jaar goed begonnen. Na slechts 12 seconden overtime scoorde Martin Havlat de winnende 3-2, de derde snelste overtime goal in de play-offgeschiedenis.

Hij kreeg daarbij hulp van Andrew Ladd, die de keeper bezig hield door er in volle vaart op af te stormen. Calgary-coach Mike Keenan was dan ook niet blij: "Hij maakte geen stopbeweging, dus hoort hij een penalty te krijgen voor het hinderen van de goalie."

Chicago begon echter vrij matig aan de wedstrijd. De snelheid die het spel van Chicago normaal kenmerkte was in de eerste periode ver te zoeken, en ze kwamen dan ook met 1-0 achter. De coach weet dit vooral aan de zenuwen. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Chicago echter steeds meer grip op de wedstrijd. De 1-1 was een logisch gevolg, de doelpuntenmaker was verdediger Cam Barker. De Flames waren echter nog steeds de bovenliggende partij, en Michael Cammalleri scoorde de 2-1 uit een assist van Daymond Langkow.

In de derde periode speelden de verdedigers van Chicago een stuk aanvallender, waarna de Flames niet meer onder de druk uit kwamen omdat ze niet aggressief genoeg speelden. Hieruit volgde eerst de gelijkmaker van Martin Havlat en werd de wedstrijd al snel in de overtime beslist door dezelfde Havlat, waarmee hij dus man van de wedstrijd werd.