Briatore twijfelt aan geloofwaardigheid F1

Renault-teambaas Flavio Briatore denkt dat de titelaspiraties van zijn team dit jaar wel weer opgeborgen kunnen worden na de uitspraak van de FIA eerder deze week. De Italiaan denkt dat er te veel tijd mee gemoeid is om Brawn GP, Toyota en Williams dit jaar nog in te halen.

"De rijders in ons team waren en zijn kampioenen, terwijl het kampioenschap nu uitgevochten wordt tussen een rijder die bijna gestopt was en een andere die een goeie jongen is, maar een paracarro(zo traag als een slak red.)," aldus Briatore in La Gazetta dello Sport. "Ik weet niet waar de geloofwaardigheid van de sport door dit alles blijft. Het is onmogelijk om het gat met die teams te dichten."

De andere Formule 1-teams werken momenteel hard om een eigen variant van de dubbele diffuser te bouwen, maar Briatore denkt dat ze dan dit jaar nog steeds achter de feiten aanlopen. "Over drie of vier races is het kampioenschap beslist en ik kan me niet voorstellen dat tv-kijkers en bezoekers een race willen waarin Button zestig punten heeft, Nakajima vijftig en iemand anders tachtig. Dan is het beter om te luisteren naar de radio en er niet naar te kijken."