Jol dolbij na behalen halve finale UEFA Cup

Het kostte redelijk wat moeite, maar Hamburger SV wist donderdag de halve finale van de UEFA Cup te bereiken door Manchester City in Engeland op 2-1 te houden. Met de 3-1 thuiszege in de heenronde in de achterzak was dit resultaat net genoeg voor de ploeg van de zeer blije coach Martin Jol.

"Beter kan niet!", reageerde Jol opgetogen tegenover de camera van de NOS. "Na de strafschop voor Manchester, die in mijn ogen geen strafschop was, kneep ik hem wel even. Wij scoorden niet, maar zij gelukkig ook niet."

Jol was met name vol lof over de sfeer in het stadion in Manchester. "Ik woon in Engeland dus ik ben de geweldige ambiance wel gewend, maar mijn spelers niet. Het publiek bleek vanavond de beste tegenstander. Je merkte dat de arbitrage er wel door beïnvloed werd, want die strafschop was in mijn ogen geen strafschop. Maar de rode kaart voor Richard Dunne een kwartier voor tijd werkte wel weer mee voor ons."

HSV wacht nu een 'Duitse' halve finale tegen Werder Bremen, de ploeg die Die Rothosen ook nog in de competitie en de DFB-Pokal tegenkomen. Jol: "We moeten nu vier keer tegen Werder Bremen, in de UEFA Cup en in de Duitse beker. Nu maar hopen dat we in ieder geval in één toernooi verder komen."