Whitmarsh heeft ontslag aangeboden

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh heeft zijn ontslag aangeboden na de ophef die rond het Britse team ontstond nadat gelogen is tegen de stewards in Australië. De aandeelhouders van McLaren hebben het ontslag geweigerd, waardoor de Brit aan zal blijven als teambaas.

Het team gaf Lewis Hamilton achter de safety car de opdracht om Jarno Trulli te laten passeren, maar loog hierover tegen de wedstrijdleiding in Australië. Dit leverde het team uiteindelijk een diskwalificatie op, waardoor Whitmarsh het nodig vond om ontslag aan te bieden aan de aandeelhouders van McLaren.

"Het team maakt de afgelopen weken een interessante tijd mee. Na het weekend in Australië bood ik mijn ontslag aan. Dit verzoek werd echter hartelijk afgewezen," aldus Whitmarsh.

"Dat verzoek bood ik aan aan de aandeelhouders, maar die wezen dat af. In de toekomst ligt de beslissing bij de nieuwe voorzitter Richard Lapthorne. Zoiets is ook niet meer dan normaal. Als men vindt dat ik mijn werk degelijk doe houd ik mijn baan hopelijk en als dat niet het geval is? Dan is het maar zo. Zo hoort het te zijn."

Op 29 april moet McLaren zich melden voor het schandaal bij de World Motor Sport Council in Parijs. Volgens Formule 1-baas Bernie Ecclestone is het incident vergelijkbaar met het spionageschandaal van enkele jaren geleden waarvoor McLaren zwaar gestraft is. Mogelijk volgt er nu weer een zware straf voor het team uit Woking.