Geen Mtiliga en Van der Leegte tegen Heracles

Patrick Mtiliga en Tommie van der Leegte zullen morgen, wanneer NAC Breda aantreedt tegen Heracles Almelo, niet van de partij zijn. Mtiliga laat het duel op kunstgras uit voorzorg schieten, terwijl Van der Leegte weer met problemen aan de hamstring kampt.

NAC-trainer Robert Maaskant heeft alle begrip voor het standpunt van Mtiliga. "Patrick kan niet tegen de dubbele belasting van twee wedstrijden in een week. Helemaal niet als het een duel op kunstgras betreft. Dat heeft te maken met zijn oude heupblessure. Ik heb daar alle begrip voor", zei de oefenmeester tegen de aanwezige media.

Met het wegvallen van Van der Leegte is Maaskant niet blij. "Als hij meedoet, scheelt dat in niveau. Hij is bepalend. Met Tommie speelt NAC beter."

In Breda zal men er derhalve alles aan doen om Van der Leegte op tijd fit te krijgen voor de bekerwedstrijd tegen FC Twente van komende dinsdag. "Daarom ga ik morgen, voordat we naar Almelo vertrekken, extra met Tommie trainen zodat hij toch zijn uren maakt", aldus Maaskant.