Löwik na vier jaar terug in Amstel Gold Race

Komende zondag neemt het Vacansoleil Pro Cycling Team deel aan de enige Nederlandse Pro Tour klassieker, de Amstel Gold Race. De wedstrijd over 257,8 kilometer gaat van start in Maastricht en komt aan op de Cauberg.

De Amstel Gold Race is het begin van een klassieke week in de heuvels van Limburg en de Ardennen. De selectie van Vacansoleil voor de Amstel Gold Race bestaat uit de Nederlanders Johnny Hoogerland, Gerben Löwik en Reinier Honig. Björn Leukemans (België), Sergey Lagutin (Oezbekistan), Matteo Carrara, Marco Marcato (Italië) en Borut Bozic (Slovenië).

Voor de drie Nederlandse renners is het een speciale dag. Gerben Löwik was vanwege valpartijen en blessures al vier jaar niet meer actief in de Amstel Gold Race door zijn geliefde Limburg. "Nadat ik in Vlaanderen de bevestiging kreeg dat ik de kilometers aankon zat ik tijdens Parijs-Roubaix al met de Amstel in mijn hoofd. Ik was bang averij op te lopen maar kwam gelukkig heelhuids uit de strijd," zegt een gemotiveerde Löwik. Over zijn ploegmaten zegt de Nederlander: “Matteo Carrara is heel goed en ik neem hem graag op sleeptouw door het Limburgse land. Leukemans zal na de pech in het Bos van Wallers (Parijs-Roubaix) graag iets rechtzetten en de rest van de ploeg draait ook goed.”

De twee Nederlandse ploeggenoten van Löwik debuteren in de klassieker. Johnny Hoogerland liet speciaal Parijs-Roubaix schieten om super te zijn in Limburg en Reinier Honig start op 2 kilometer van zijn huis aan zijn eerste Gold Race.

Submitter:  Bron: FOK!sport