Willem II en RKC bundelen krachten

Willem II en RKC Waalwijk hebben besloten de handen vanaf komend seizoen ineen te slaan wat betreft de jeugdopleidingen van beide clubs. De plannen zullen donderdag in een persconferentie worden toegelicht.

Willem II bracht recentelijk naar buiten dat het op financieel gebied de broekriem moet aanhalen en er in dat kader flink bezuinigd gaat worden op de jeugdelftallen. Ook RKC heeft het financieel gezien niet makkelijk.

De KNVB streeft ernaar regionale opleidingscentra voor de jeugd te vormen. FC Twente en Heracles Almelo waren zes jaar geleden de eerste twee clubs die op dit gebied de krachten bundelden. Ook NEC en TOP Oss hebben wat dit betreft een verzoek ingediend.

"We zijn zeer verheugd met deze nieuwe ontwikkeling", aldus Jan van Loon, nu hoofd jeugdopleiding bij Willem II. "In totaal zullen er minder spelers worden opgeleid, maar wel meer spelers uit de regio, zodat talentvolle spelers dicht bij huis aan een top jeugdopleiding deel kunnen nemen."

Ook Richard van der Lee, huidig hoofd jeugdopleiding van RKC Waalwijk, toont zich content met de krachtenbundeling: "Wij streven naar een zo hoog mogelijk niveau van opleiden. Door deze ontwikkeling is het mogelijk om jeugdspelers optimale faciliteiten te bieden om het betaald voetbalniveau te behalen."

Submitter:  Bron: FOK!sport