Pocognoli: "Ik heb niet eens een Louis Vutton"

Het geruzie tussen de Belgische internationals Sebastien Pocognoli en Stijn Stijnen blijft voortduren. Doelman Stijnen sprak onlangs in De Morgen over 'stoorzenders met hun tasje van Louis Vutton' bij de Rode Duivels.

"Ongelofelijk dat Stijnen zoiets zegt", reageert de linksback van AZ op de woorden van Stijnen in Het Nieuwsblad. "Hij klaagt dat de jongeren onvolwassen zijn. Maar als ik die uitspraken hoor, dan vraag ik mij af wie bij de Duivels eigenlijk de kinderen zijn en wie de anciens. En ik heb niet eens een tasje van Louis Vutton."

Stijnen maakte ook duidelijk dat hij Jean-François de Sart geen geschikte bondscoach vindt, een uitspraak waarvoor Pocognoli geen enkel begrip kon opbrengen. "Sinds wanneer beslist hij wie er bondscoach wordt? Als speler beslis je niet over wie wel en wie niet coach wordt. Dat recht heb je niet. Die uitspraak toont zijn onzekerheid. Als hij bang is om zijn plaats te verliezen, dan moet hij niet zo praten."

Stijnen en Pocognoli kregen het begin april na het met 2-1 verloren WK-kwalificatieduel tegen Bosnië-Herzegovina met elkaar aan de stok. De doelman van Club Brugge ergerde zich aan het gedrag van de AZ-speler na het duel. "Ik heb trouwens nooit gelachen na de match in Bosnië", aldus Pocognoli. "Ik keek alleen vreemd omdat ik bizarre dingen zag. Stijnen verliest zo zijn geloofwaardigheid."