Theissen: "Minder inhaalacties door diffusers"

Met het toestaan van dubbele diffusers binnen de Formule 1 wordt de afgesproken reductie van downforce dit seizoen niet behaald volgens Mario Theissen, directeur motorsport bij BMW Sauber. Het verlagen van de downforce was één van de afspraken om de spanning in de races terug te brengen.

BMW Sauber was één van de teams die had geprotesteerd tegen de dubbele diffusers, die dit seizoen vooralsnog alleen door Brawn GP, Toyota en Williams zijn gebruikt. Door de uitspraak van het hof zal het team zijn diffusers moeten aanpassen om de concurrentie met de andere teams weer aan te kunnen gaan.

"We zullen het besluit van het International Court of Appeal accepteren. Deze beslissing maakt dat we nu duidelijkheid hebben over de toepassing van de regels," aldus Theissen in een reactie. "De reductie van downforce en snelheden in de bochten, zoals is bedoeld door de 'Overtaking Working Group' toen de nieuwe regels zijn opgesteld, wordt echter niet bereikt. Daarnaast betekent dit besluit dat zeven teams veel moeten investeren om de noodzakelijke veranderingen aan hun wagens uit te voeren."