Uitslag FC Porto - Manchester United

Dankzij de eerste overwinning ooit van een Engelse club bij Porto heeft Manchester United de halve finale van de Champions League bereikt. Na de 2-2 in Manchester eindigde het tweede duel tussen deze clubs in 0-1.

Manchester United speelde deze wedstrijd met rouwbanden uit eerbied voor de slachtoffers van de Hillsborough-ramp twintig jaar geleden. Al na zes minuten wist Cristiano Ronaldo, die al bij het betreden van het veld door de Portugese supporters werd uitgefloten, met een afstandsschot in de kruising te scoren. Porto kon daarna niet echt in de wedstrijd komen. De enige kans voor de Portugezen voor rust was een kopbal van Bruno Alves die naast ging. Vlak voor rust kreeg Manchester United nog een kans via Vidic, maar hij werkte de bal over. Daarom was de ruststand 0-1 voor de Engelse titelverdediger.

In de tweede helft probeerde Porto wat aanvallender te spelen, maar Manchester United kon de Portugese aanvallen relatief makkelijk pareren. De eerste grote kans voor Porto kwam in de 78e minuut toen Van der Sar mistastte bij een corner en Rolando de bal naast kopte. Via Farías en López kreeg de ploeg van José Gomes nog kleine kansen, maar dat leverde geen doelpunt op. In de blessuretijd moet Hélton nog een keer handelend optreden na een schot van Cristiano Ronaldo.