VVV denkt aan Waterman

VVV-Venlo heeft Boy Waterman op de korrel. De doelman wordt door ADO Den Haag op dit moment gehuurd van AZ Alkmaar. Bij de club uit de residentiestad was hij dit seizoen echter vooral het mikpunt van kritiek.

Waterman, die zijn voetballoopbaan begon bij sc Heerenveen, liet bij de Friese club zien over de nodige kwaliteiten te beschikken. Na het seizoen 2005/2006 maakte hij de overstap naar AZ. "Na zijn eerste jaar bij AZ is Waterman in een mindere fase van zijn loopbaan beland", aldus VVV-trainer Jan van Dijk tegenover Voetbal International.

"Maar hij heeft in het verleden wel degelijk bewezen dat hij een goede keeper is. Wij zoeken een nieuwe doelman, ook omdat Danny Wintjens ons na dit seizoen gaat verlaten. Onze voorkeur gaat uit naar een vent met ervaring, die het klappen van de zweep kent. Waterman is één van de kandidaten."

Een andere keeper die op het kandidatenlijstje van VVV staat is Ajax-doelman Dennis Gentenaar. De sluitpost begon zijn voetballoopbaan bij NEC. Na een avontuur bij Borussia Dortmund staat hij sinds 2006 onder contract bij Ajax. Bij de Amsterdammers is hij derde doelman in de rangorde achter eerste keeper Kenneth Vermeer en Maarten Stekelenburg.