Bokser De la Hoya stopt ermee

Oscar de la Hoya gaat afscheid nemen van het boksen. Dit maakte de 36-jarige Amerikaan, die zeventien jaar in de bokswereld actief was, in Los Angeles bekend.

"Ik ben tot de conclusie gekomen dat het voorbij is," aldus De la Hoya, die in zijn loopbaan tien wereldtitels in de wacht sleepte. Daarnaast pakte hij in 1992 een gouden medaille op de Olympische Spelen in Barcelona.

De la Hoya nam de afgelopen zeventien jaar deel aan 45 wedstrijden en wist er 39 te winnen. In de laatste zeven gevechten verloor The Golden Boy er vier. Drie jaar geleden behaalde hij zijn laatste wereldtitel en deed dit in het licht middelgewicht van de profbond WBC.

De la Hoya wil overigens wel in de bokswereld actief blijven en heeft besloten de sport te gaan promoten. "Dit is de liefde van mijn leven, boksen is mijn passie, boksen is waar ik voor geboren ben," aldus de Amerikaan, die al sinds zijn vijfde levensjaar in de ring staat. "Wanneer ik het niet meer kan, wanneer ik niet meer op het hoogste niveau mee kan doen, is het niet eerlijk om door te gaan. Niet eerlijk tegenover mezelf en niet eerlijk tegenover de fans."