Alex: "Ik denk dat Hiddink bij Chelsea blijft"

Met een verwoestende vrije trap die tot de 2-2 leidde deed Chelsea-verdediger Alex dinsdag zijn duit in het zakje in de memorabele Champions League-wedstrijd tegen Liverpool (4-4).

De voormalig PSV'er roemde na afloop de rol van interim-manager Guus Hiddink en denkt zelfs dat de Varssevelder ook na dit seizoen actief zal blijven bij Chelsea.

Zijn kanonskogel in de tweede helft was enorm belangrijk voor The Blues, die mede door deze treffer erin slaagden het taaie Liverpool van het lijf te houden. Toch was het niet de eerste keer in zijn loopbaan dat de sterke verdediger op deze manier doel trof. "Zo eentje heb ik er ook ooit gemaakt in de wedstrijd met PSV tegen sc Heerenveen", wist de Braziliaan zich tegenover Sportweek te herinneren.

Sinds Hiddink de scepter zwaait op Stamford Bridge, is er voor Alex weer een basisplaats weggelegd bij Chelsea. De Braziliaanse tank is dan ook vol lof over zijn manager. "Voor mij is het fantastisch dat Guus Hiddink naar Chelsea is gekomen. We hebben een echte vertrouwensband."

Als het aan Alex ligt, gaat de samenwerking dan ook door na dit seizoen. "Ik hoop niet alleen dat hij ook na dit seizoen bij Chelsea blijft, maar ik denk het ook. Hiddink heeft het heel erg naar zijn zin bij deze club en ik denk dat hij aan de Russische bond gaat vragen om langer te kunnen blijven. Dat zou voor mij fantastisch zijn."