Schuster haalt uit naar Calderón

Bernd Schuster heeft hard uitgehaald naar de leiding van zijn voormalige werkgever, Real Madrid. In de Spaanse krant Marca laat de Duitser niets heel van Ramon Calderón, die destijds de voorzitter van de ploeg uit Madrid was.

"Van alle versterkingen waar ik om heb gevraagd, kwam niemand", aldus Schuster. Hij had graag gezien dat Dani Alves, Cesc Fàbregas en David Villa naar de Madrileense hoofdstad zouden komen. Calderón stak zijn tijd echter in het aantrekken van Cristiano Ronaldo. Deze transfer is echter nooit van de grond gekomen.

Uiteindelijk koos Real Madrid ervoor om Rafael van der Vaart aan te trekken. "Toen Julio Baptista en Robinho de club verlieten, moesten we wel iets doen," aldus Schuster, die hiermee aangeeft dat de komt van de international van het Nederlands elftal vooral een noodoplossing was.

Daarnaast verliep ook de relatie tussen Schuster en Predrag Mijatovic, technisch directeur van De Koninklijke, zeer moeizaam. "Hij heeft me vanaf het begin dwars gezeten. Ik was niet zijn favoriet", was de duidelijke taal van de trainer.

Na het vertrek van Schuster kwam Juande Ramos aan de macht, die het veel beter doet dan zijn voorganger. Op dit moment is Real Madrid de enige club die FC Barcelona nog van de Spaanse landstitel kan afhouden.