Van Gaal tevreden ondanks matige spel

Louis van Gaal was na afloop van de zege op NAC Breda tevreden, hoewel AZ vrijdag niet groots speelde.

"De eerste helft was typisch een kampioenswedstrijd", vertelde de trainer na afloop aan Eredivisie Live. "Ik denk dat ik een fout heb begaan door Mounir te laten staan, want die kon amper nog lopen. In de tweede helft gingen we doordekken op Tommie van der Leegte, waardoor het beter ging met ons spel. Dan maakt Moussa een prachtige goal. Maar we hebben geluk gehad met de kopballen van Matthew Amoah."

El Hamdaoui had al na vijf minuten de rode kaart kunnen krijgen toen hij een klap uitdeelde. Van Gaal: "Volgens mij moet je eerst kijken waarom Mounir een klap geeft, want Mounir geeft niet zomaar een klap. Hij werd drie keer op z'n hielen getrapt. Bewust, niet zomaar. Eerst begon Van der Leegte ermee en daarna Kwakman. Drie in vijf seconden was even te veel. Hij mag zich nooit laten gaan, maar Kwakman ging ook theatraal liggen." Ook na het zien van de herhaling was hij duidelijk. "Volgens mij heb ik het heel goed uitgelegd."

Gaat de selectie samen kijken naar de wedstrijden van FC Twente en Ajax? "Nee, ik heb mijn spelers vrij gegeven. Er gaan een aantal naar Londen, heb ik begrepen. De eerste paasdag heb ik voor het gezin en de tweede paasdag heb ik voor vrienden, dan ga ik heerlijk op het terras zitten van Huis ter Duin. Ik hoop dat Ajax en Twente winnen, echt. Ik zou het graag met de supporters willen vieren." Om er met een gulle lach aan toe te voegen. "Ik geef richting aan het geheel, maar iedereen heeft er heel hard aan moeten werken."