Dembélé: "Wij beseffen dat we het gaan halen"

Door een minieme zege op NAC Breda is het kampioenschap van AZ bijna binnen. Een winstpartij tegen Vitesse bezorgt de ploeg volgende week de kampioensschaal. Dembéle was gisteren matchwinner.

"Als we eerlijk zijn denk ik niet dat één iemand nog denkt dat wij het niet meer gaan halen", zei de Belg na afloop tegen Eredivisielive. "Wij besffen zelf ook wel dat we het gaan halen."

Bij de thee stond het gisteren nog 0-0 en AZ had nog geen enkele kans gecreëerd. "De trainer liet ons toen weten hoe belangrijk de wedstrijd was en wat we verkeerd deden. Ook wat beter moest."

Over zijn eigen positie in het elftal bestaat twijfel. Is hij nu het best centraal of op de rechterflank? "Ik kan op beide posities goed uit de voeten. Persoonlijk speel ik liever centraal. Toevallig scoorde ik vandaag toen ik rechts stond", aldus Dembele, die nu eindelijk eens van NAC won. "De afgelopen twee wedstrijden tegen NAC speelden we beter dan vandaag, maar vandaag wonnen we wel terwijl we minder speelden."

Als FC Twente en Ajax zondag punten verspelen is AZ alsnog kampioen. Gaat de AZ-selectie samen kijken? "Ik denk dat de meesten gewoon gaan kijken en dan zien we wel verder."