Uitslag FC Barcelona - Bayern München

FC Barcelona staat al met één been in de halve finale van de Champions League. De Catalaanse club boekte een klinkende overwinning op Bayern München (4-0), waardoor de return een formaliteit lijkt te zijn.

Binnen een kwartier stond FC Barcelona, dankzij een aantal prachtige combinaties, al op een 2-0-voorsprong. De eerste treffer was afkomstig van Messi, die door Eto'o in stelling werd gebracht. Bij de daaropvolgende goal eisten beide spelers opnieuw de hoofdrol voor zich op, zij het in omgekeerde volgorde.

Kort daarna wond Josep Guardiola, trainer van FC Barcelona, zich vreselijk op om het feit dat zijn ploeg geen strafschop kreeg. Messi werd namelijk door Lell onderuit gehaald. Aan het einde van het liedje mocht de oefenmeester het duel vanaf de tribune bekijken, aangezien hij door de arbiter werd weggestuurd. Vanaf die positie zag hij wel hoe Messi de zorgen voor Bayern München nog meer wist te vergroten.

Vlak voor rust strooide Henry nog meer zout in de Duitse wonden door de vierde treffer voor zijn rekening nemen. De Duitsers kwamen in de eerste 45 minuten niet verder dan een schot van Ribéry.

Ook in de tweede helft was FC Barcelona heer en meester in Camp Nou. De ploeg hanteerde echter wel een lager tempo dan voor de pauze. Het aantal kansen nam af en ook de amusementswaarde van het duel zakte in. Messi was nog wel dichtbij de 5-0, maar zijn schot werd onschadelijk gemaakt.


Karakteristieken

FC Barcelona - Bayern München 4-0
9’ Messi 1-0
12’ Eto'o 2-0
38’ Messi 3-0
43’ Henry 4-0

Toeschouwers: 80.000
Scheidsrechter: Webb (Eng)
Stadion: Camp Nou, Barcelona
Gele kaart: Messi, Márquez (FC Barcelona), Lell, Demichelis (Bayern München)

Opstellingen

FC Barcelona: Víctor Valdés, Daniel Alves, Márquez, Piqué, Puyol, Xavi, Touré (Busquets/81), Iniesta, Messi, Eto'o (Krkic/90), Henry (Keita/74)

Bayern München: Butt, Oddo, Demichelis, Breno, Lell, Altintop (Ottl/46), Schweinsteiger, van Bommel, Zé Roberto (Sosa/77), Ribéry, Toni

Submitter:  Bron: FOK!sport