Bolt: "C. Ronaldo is een mietje en soft"

Usain Bolt houdt er van wel van om zo nu en dan een voetbalwedstrijd te bekijken. Een paar weken geleden werd bekend gemaakt dat de olympisch kampioen op de sprint een aantal tips aan Cristiano Ronaldo zou gaan geven.

Toch blijkt Bolt geen onvoorwaardelijke fan van de Portugees te zijn. "Het eerste wat ik Ronaldo zal zeggen, is dat hij zich niet langer als een mietje moet gedragen," liet de sprinter in een reactie weten. "Echt waar, de reden waarom hij en Manchester United nu in een dipje zitten is omdat hij veel te soft is. Hij laat veel te makkelijk fouten op hem maken."

Bolt ging verder met de woorden: "Bij Rooney zou de tegenstander zo'n fouten nooit durven maken. Ronaldo moet meer zoals Wayne Rooney zijn. Agressiever worden, zodat hij niet zo makkelijk meer het mikpunt van de tegenstander zal zijn. Hij moet gewoon meer van zich afbijten, zelf een paar rode kaarten pakken."

De uitspraken van Bolt zijn overigens opmerkelijk. Cristiano Ronaldo pakte dit seizoen al zes gele en een rode kaart, maar zou volgens de Jamaicaanse atleet dus nog agressiever gedrag moeten gaan vertonen.