Club Brugge geïnteresseerd in Google-spits Bakx

Istvan Bakx zet zijn carrière mogelijk voort bij de Belgische topclub Club Brugge. De 23-jarige aanvaller, die een aflopend contract heeft bij KV Kortrijk, sprak in de winterstop al met Club Brugge.

"Er is veel interesse voor Istvan", aldus zaakwaarnemer Harm-Jan Schilperoort in Voetbal International. "We gaan nu de aanbiedingen op een rij zetten. Istvan zelf is er vrij rustig onder. Hij heeft het naar zijn zin in België en Brugge is een grote club."

Er zou ook een club uit de Bundesliga azen op Bakx, maar deze club wil zich eerst handhaven alvorens met een aanbod te komen. Schilperoort: "Istvan sluit ook een terugkeer naar Nederland niet uit, al moet er wel een club komen met ambitie. Hij heeft de laatste jaren toch naam gemaakt in België en met zijn selecties voor Jong Oranje."

Daar KV Kortrijk hem ooit op het spoor kwam via de internet-zoekmachine Google, staat Bakx bekend als 'de Google-spits'. De linkeraanvaller speelde dit seizoen zestien duels voor Kortrijk en vond één keer het net.