Ajax wil beloftenteam in Jupiler League

Ajax hoopt door aanpassing van de regels het beloftenteam in de Jupiler League te laten spelen in het seizoen 2009/2010. Dan wordt de Topklasse ingevoerd, waardoor doorstroming voor hoofdklassers mogelijk is. Ajax staat voorlaatste in de Hoofdklasse B, maar dat is niet het grootste knelpunt.

De licentieregels, die door de KNVB opgesteld zijn, zorgen ervoor dat één club geen twee elftallen in het betaalde voetbal kan hebben. "Het veranderen van het aantal licenties is wel eens aan de orde gebracht", zo zegt KNVB-woordvoerder Rob de Leede."Het is ook een zeer legitieme vraag, maar het is niet een van de eerste dingen waar we aan gaan werken. We wachten de praktijk af en kunnen ons altijd nog over deze materie buigen."

Danny Blind, technisch directeur van Ajax, geeft uitleg over de plannen: "Het is voor spelers van Ajax wellicht goed om op het niveau van de Jupiler League te spelen." Veel Ajacieden die het eerste elftal niet weten te halen bloeien later toch op bij andere clubs. "Momenteel onderzoeken we intern wat de voor- en nadelen zijn. Pas als we intern bij Ajax concluderen dat het positief voor ons kan zijn, heeft het zin de bond te raadplegen."