Aissati: "Oleguer, dat is een echte topper"

De laatste weken loopt het erg goed bij Ajax. De ploeg van trainer Marco van Basten pakte vrij gemakkelijk punten tegen NAC Breda en Roda JC, waardoor de strijd richting de tweede plek in de ranglijst spannend gebleven is. Een grote rol hierin is weggelegd voor Oleguer volgens Ismaïl Aissati.

Na de knieblessure is de kleine spelverdeler van Ajax goed teruggekomen, met daarbij ook nog eens een doelpunt afgelopen weekend. De Spanjaard wordt door de oud-PSV’er geprezen en vergeleken met voormalig ploeggenoten André Ooijer en Philip Cocu. "We hebben er maar een: Oleguer. Dat is een echte topper", begon Aissati tegen Sportweek. "Oleguer is Ajax' beste aankoop. Als je ziet hoe belangrijk hij is in de kleedkamer, hij is echt een leider. Hij was alleen ander voetbal gewend bij FC Barcelona. Daar hoefde hij alleen maar te verdedigen."

Inmiddels is de Spanjaard verzekerd van een basisplaats in de ploeg. "Dat bedoel ik nu met de teamgedachte, help elkaar. Laat elkaar beter spelen. Verdedigers willen makkelijk de bal kwijt, aanvallers willen graag goed ingespeeld worden, dus moeten alle middenvelders de bal willen hebben. Dan krijgt iedereen vertrouwen. Die samenhang ontbrak in het begin van het seizoen. Het gaat nu beter, maar het is jammer genoeg wel te laat", besloot Aissati.