Uitslag Villarreal - Arsenal

Villarreal en Arsenal hebben elkaar op een 1-1 gelijkspel gehouden in hun onderlinge ontmoeting in de kwartfinale van de Champions League. Hoogtepunt was de treffer van Emmanuel Adebayor.

De Londenaren begonnen zenuwachtig aan het duel, en dat leverde direct kansjes voor de thuisclub op. Arsenal-doelman Manuel Almunia blesseerde zich al snel, leek verder te kunnen maar moest later alsnog vervangen worden. De Spaanse doelverdediger moest echter nog wel een bal uit zijn net vissen, want de defensie van the Gunners liet Marcos Senna wel heel vrij, waarop de aanvoerder van ruim twintig meter raak knalde. Trainer Arsène Wenger moest voor rust nog voor een tweede maal wisselen, toen ook William Gallas geblesseerd moest afhaken.

De ploeg van Wenger kwam maar moeilijk in de wedstrijd, en miste spelers als Robin van Persie (geblesseerd) en Andrei Arshavin (niet speelgerechtigd). Spits Adebayor werd slechts sporadisch bereikt en Theo Walcott speelde ver onder zijn normale niveau. Dit zorgde ervoor dat El Submarino Amarilla nonchalanter ging spelen en Arsenal meer ruimte gaf. Dat resulteerde in de 66e minuut in de gelijkmaker, toen Adebayor een bal van Cesc Fàbregas op de borst controleerde en middels een omhaal in het doel van Diego López werkte.

Naar het einde toe mocht Senna nog enkele afstandsschoten lossen en kwam invaller Guille France nog eenmaal gevaarlijk voor de goal van Almunia's vervanger, Łukasz Fabiański, maar verder dan dat kwam de ploeg van coach Manuel Pellegrini niet. Ook de Londense ploeg wist na de gelijkmaker niet meer doel te treffen, waardoor de twee clubs in het Emirates Stadium deze strijd nog moeten beslissen.

Villarreal CF (ESP) - Arsenal FC (ENG) 1-1
10' Marcos Senna 1-0
66' Emmanuel Adebayor 1-1

Stadion: El Madrigal, Villarreal
Toeschouwers: 25.000
Arbiter: Tom Henning Øvrebø (NOR)
Gele kaart: Cesc Fàbregas, Alexandre Song, Emmanuel Adebayor, Samir Nasri (Arsenal)

Opstellingen:

Villarreal CF: Diego López; Ángel, Godín, Gonzalo, Capdevila; Cani (Mati Fernández/46), Senna, Egurén, Ibagaza (Guille Franco/78); Rossi, Llorente (Pirès/70).

Arsenal FC: Almunia (Fabiański/28); Sagna, Touré, Gallas (Djourou/43), Clichy; Song; Denílson, Fàbregas, Nasri, Walcott (Eboué/78); Adebayor.

Submitter:  Bron: FOK!sport