Didulica twijfelt over toekomst

Begin dit jaar zei Joey Didulica nog dat hij aan het einde van dit seizoen weg wil bij AZ, maar zo uitgesproken als toen over zijn toekomst is de keeper niet meer.

Sinds een maand vervangt hij de geblesseerde Sergio Romero in het AZ-doel en dat heeft de situatie enigszins veranderd. "Zeker met de Champions League in aantocht zijn er een hoop redenen om te blijven. Dat is het hoogst haalbare voor een clubvoetballer. Spelen tegen de grootste clubs van de wereld, daar droom je van als kind. Dat kan een reden zijn om te blijven. Maar tegelijkertijd besef ik dat Romero onaantastbaar is na hoe hij dit seizoen heeft gepresteerd. De kans is groot dat hij straks weer keept, zo realistisch ben ik wel. Hij is eerste keus en dat moet ik accepteren. Ook dat is een factor in de beslissing die ik moet nemen, want het belangrijkste is dat je speelt. Zeker na wat mij is overkomen met mijn blessure," aldus Didulica.

Wil Didulica dan toch weg, dan kan hij zich nu in de kijker van clubs spelen. "It puts me back in the shop window. Maar ik heb nog een eenjarig contract en de club kan ook ‘nee’ zeggen als ik weg wil. Dat is vorig jaar in de zomer en in de winterstop ook gebeurd. Veel meer kan ik er nu niet over zeggen, want ik heb er nog niet over nagedacht. Ik heb met mijn zaakwaarnemer Søren Lerby de afspraak om na de laatste wedstrijd van het seizoen mijn toekomst te bespreken. Op dit moment wil ik gewoon wedstrijden keepen en kampioen worden."