Mercedes stapt mogelijk uit Formule 1

Motorenfabrikant Mercedes stapt mogelijk uit de Formule 1. Redenen hiervoor zouden de economische crisis en de slechte seizoensstart van McLaren zijn. Daarbovenop is er het schandaal waarbij Lewis Hamilton in Australië tegen de wedstrijdleiding had moeten liegen van het team.

De FIA kan besluiten om naast de diskwalificatie van Hamilton in Melbourne McLaren-Mercedes nog meer straf op te leggen, omdat het als een zeer zwaar vergrijp wordt gezien. Daarom willen enkele Mercedesbazen in Stuttgart de positie van het merk in de autosport heroverwegen.

Een van de autosportbazen van Mercedes Norbert Haug wilde tegen GPWeek in Maleisië nog niets zeggen over te toekomst van het merk in de Formule 1. "Als u me vraagt of we de komende tien jaar blijven, kan ik daar echt geen antwoord op geven. Ik heb liever overwinningen dan de discussies die we nu voeren. We zijn absoluut ongelukkig met de situatie zoals die er nu is."

Mocht Mercedes uit de Formule 1 stappen, dan moet McLaren op zoek naar een nieuwe partner. Sinds 1995 zorgden de Duitse krachtbronnen al voor de voortstuwing van de auto's van het Britse team. Ook Force India en Brawn GP hebben een deal met Mercedes, waardoor ook zij mogelijk naar nieuwe motoren op zoek moeten gaan.