Bruyneel verdedigt Armstrong

Johan Bruyneel heeft het in L'Equipe opgenomen voor Lance Armstrong. De Amerikaanse wielrenner kwam in opspraak nadat hij ongepast gedrag zou hebben vertoond bij een dopingcontrole in Frankrijk.

"Die controleur sprak in het Engels, dat hij Lances 'urine, blood en hair' kwam onderzoeken. Ik vroeg de man om nadere uitleg en wat meer geduld. Enkele dagen eerder hadden wat mannen rond ons tijdelijke onderkomen rond gelopen, dat was merkwaardig. Toen zij zich voorstelden als functionarissen van de internationale wielerunie heb ik onmiddellijk de UCI gebeld en die zei, dat alles in orde was," aldus Bruyneel.

"Dat wilde ik ook aan die controleur meedelen maar die zat op dat moment te bellen. De man aan de andere kant van de lijn leek zich nogal op te winden en wilde de politie erbij halen. Daarop meldde de controleur, dat ik erbij was en dat het ok was."

Volgens Bruyneel is alles daarna op een gemoedelijke wijze verlopen. "Ik begrijp dan ook niet, dat ineens een dergelijk rapport opduikt over wangedrag van Armstrong. Ze moeten hem kennelijk altijd hebben."