Gesink wil aanval in Baskenland zoeken

Wielrenner Robert Gesink wil in de komende dagen in de Ronde van het Baskenland de aanval zoeken. De Rabo-renner eindigde in de eerste etappe in de kopgroep op een achttiende plaats, maar wil voor de prijzen gaan in Spanje.

"Komende dagen moet ik in de finale maar eens vaker naar voren rijden om dat gruwelijke sprintvermogen van mij eens in de strijd te gooien", zegt Robert Gesink op zijn eigen site na de door Luis Leon Sanchez gewonnen eerste etappe.

De Euskatel-ploeg reed in Baskenland het peloton aan gort door in de afdaling en op het vlakke deel voor de laatste beklimming flink door te trekken. "Daardoor begonnen we met een kleine groep netjes van voren aan de slotmuur", aldus Gesink die blij met het werk van de Basken was.

"De eerste meters was het nog een hels karwei om de parkerende oranjemannetjes van Euskatel, die hard op kop hadden gereden te ontwijken. Maar later, lekker op gang gekomen kwamen we met een select gezelschap boven en dat gaf toch een goed gevoel. Op de laatste vier vlakke kilometers kwam zelfs de tweede groep nog terug aansluiten wat natuurlijk wel jammer was maar dan hadden we maar harder door moeten rijden."