'Barcelona gaat 31 miljoen bieden op Van Persie'

Opnieuw steken er geruchten de kop op over een overgang van Robin van Persie naar Barcelona. De aanvaller van Arsenal heeft zijn contract nog steeds niet verlengd, hetgeen de interesse van buitenlandse teams aanwakkert.

Barcelona-trainer Joseph Pep Guardiola zou Van Persie bovenaan het aankopenlijstje voor volgend seizoen hebben staan. Arsenal kan volgend The Daily Mirror een gigantisch bod van de Catalanen tegemoet zien.

Van Persie sprak zich afgelopen weken uit over zijn toekomst en gaf daarin aan prijzen te willen gaan winnen. Het liefst zou hij dat bij Arsenal doen, maar omdat dit de afgelopen jaren met zijn huidige ploeg maar moeilijk lukte, zou de Nederlander zijn vizier ook op andere opties richten.

"Financieel gezien was de aanbieding van Arsenal top, maar dat is niet alles voor mij", liet hij weten. "Het belangrijkste is mijn ambitie en hoe dat bereikt kan worden." Guardiola en technisch directeur Txiki Beguiristain zijn volgens de tabbloid al lang bewonderaars van Van Persie. Een bod van 31 miljoen euro zou zelfs al klaar liggen.

Van Persie, die in 2004 voor drie miljoen euro overkwam van Feyenoord, zou in Barcelona ruim vijf miljoen per jaar kunnen gaan verdienen.