Whitmarsh: "Hamilton wil niet bij ons weg"

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh heeft ontkend dat Lewis Hamilton wilde stoppen met de Formule 1. Vandaag stond er in The Sunday Times een verhaal dat Hamilton na de diskwalificatie in Australie met Max Mosley gesproken zou hebben en dat deze op hem ingepraat had.

"Ik heb vrijdag met Max gesproken en ik weet dat Anthony Hamilton met Max en andere officials van de FIA heeft gesproken. We hebben hem gevraagd of het waar was dat Lewis wilde stoppen en hij antwoordde dat Lewis helemaal niet met Max heeft gesproken. Dat is wat mij is verteld," aldus Whitmarsh tegen de pers in Maleisië.

"Ik heb gesprekken met Lewis en Anthony gevoerd, en in al die gesprekken komt toewijding naar voren. Er is voor mij geen enkele reden om de berichten die vanochtend zijn verschenen te geloven. We moeten allemaal leren van onze fouten. Ik representeer het team, ik moet excuses maken aan aan het publiek, aan de pers en aan de FIA," aldus de teambaas die door het stof moest gaan en sportief directeur Dave Ryan eerder deze week op non-actief zette.