Button blij met tweede pole op rij

Jenson Button reed zaterdag in de kwalificatie van de Formule 1 in Maleisië de snelste tijd. De Britse Brawn GP-coureur was daar zeer blij mee, te meer omdat het team er eerder dit weekend niet helemaal goed bij leek te zitten.

"We hebben de boel aardig op z'n kop gezet en daar ben ik heel erg blij mee. Het team heeft vannacht van alles veranderd en dat heeft goed uitgepakt," aldus Button die vrijdag niet tevreden was over de auto.

"Als iemand me gisteren had verteld dat ik de race opnieuw van voren zou mogen starten, had ik dat niet geloofd, eerlijk gezegd. Daarom hebben we vanmorgen gecheckt of de doorgevoerde veranderingen in de praktijk bleken te werken. Langzaam maar zeker hebben we de auto in de aanloop naar de kwalificatie verbeterd."

Na Australië is het voor Button de tweede pole position op rij en daar is de Brit blij mee. "Dit toont aan dat onze auto werkt op twee compleet verschillende circuits. Daarom vind ik deze pole eigenlijk nóg specialer dan die van vorige week in Melbourne. Het is moeilijk een pole te scoren, daar niet van, maar twee poles op rij is wel heel speciaal."