Ferrari blundert bij kwalificatie Massa

De vroege uitschakeling van Felipe Massa, tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Maleisië, was niet het gevolg van een technisch probleem aan de bolide van Scuderia Ferrari. Dit lag namelijk aan een grote fout van het team.

Na de snelste ronde van Massa in Q1 dacht men dat de geklokte tijd voldoende zou zijn voor Q2. Dit bleek echter niet het geval te zijn, waardoor de coureur nu vanaf plaats zestien zal starten.

"Mijn eerste ronde was niet perfect en in mijn tweede ronde was ik twee tienden sneller," aldus Massa na de kwalificatie op het circuit van Sepang. "Het team dacht dat het genoeg zou zijn om bij de eerste vijftien te zitten, omdat ik op dat moment vierde stond. Ik bleef een tijdje in de top zeven staan, maar toen ik steeds verder terugviel was er geen tijd meer om een nieuwe run te rijden."

De Braziliaan ging verder met de woorden: "Misschien is de baan veel verbeterd, met de temperaturen die omlaag gingen. We dachten dat het genoeg zou zijn, maar dat was het niet en dus vielen we ver terug. Misschien zitten we nog een beetje in de sfeer van vorig jaar, toen we altijd moeiteloos in de top-tien kwamen."

Toch baalt Massa flink van de gemaakte fout en reflecteerde dat niet alleen op zichzelf. "Dit is een fout van het hele team. Ik verwijt het mezelf, de engineers en iedereen die op de pitmuur naar de rondetijden zat te kijken. Het was een fout van het team, waar ik ook bij hoor. We zijn flink wakker geschud, want iedere sessie is moeilijk."