Directeur Roda JC meldt zich ziek

Huub Narinx is het eerste slachtoffer van de fusie tussen Roda JC en Fortuna Sittard. De algemeen directeur van de ploeg uit Kerkrade zit ziek thuis en zal ook niet meer naar de club terugkeren. De reden is het weigeren van het plaatsen van een handtekening onder het fusieverzoek tussen de twee clubs.

Deze actie heeft ervoor gezorgd dat de relatie tussen de Raad van Commissarissen (RvC) en Narinx ernstig is verstoord. "We zijn bezig de zaak met Narinx af te handelen. Hij heeft zich ziek gemeld," liet Olaf van Eijndhoven, voorzitter van Roda JC in een reactie weten. Eerder deze week nam de algemeen directeur, die in onderhandeling over een vertrekregeling is, al afscheid van het personeel.

De preses vervolgde met de woorden: "Narinx kwam laatst lijnrecht tegenover de RvC te staan toen hij gesprekken aanging met de Australiër David Thorne, die een zelfstandig Roda JC voor ruim twintig miljoen euro had willen overnemen. Hij tekende zelfs een intentieovereenkomst. De RvC deed het verhaal af als ongeloofwaardig."

Fusieclub Sporting Limburg kan overigens op een miljoenensteun van de provincie Limburg rekenen. MVV en VVV-Venlo, de twee overige Limburgse ploegen, zijn het hier logischerwijs niet mee eens en willen opheldering. "Wij menen in het kader van het gelijkheidsbeginsel eveneens aanspraak te kunnen maken op financiële ondersteuning door de provincie Limburg en wel in dezelfde mate als steun wordt verleend aan Sporting Limburg. Ook MVV is immers betrokken bij allerlei projecten met maatschappelijke relevantie en ook MVV probeert het hooliganisme te bestrijden," aldus Joseph Goumans, voorzitter van de ploeg uit Maastricht.