[GP2] Uitslag race 1 Maleisië

Diego Nunes heeft de eerste GP 2-race in Maleisië op zijn naam geschreven. De Braziliaan startte als tweede, maar polesitter Jerome d'Ambrosio deed niet mee aan de race en zo wist Nunes de race naar zich toe te halen. Yelmer Buurman eindigde als vijfde, Giedo van der Garde werd veertiende.

D'Ambrosio behaald gisteren nog zijn eerste pole. Vandaag had de Belg echter pech in de opwarmronde. Hij moest zijn wagen met een kapotte transmissie de pitstraat insturen en hiermee was zijn race voorbij. Nunes nam de leiding in de race over en wist een fikse voorsprong op de rest van het veld op te bouwen. Dat kwam overigens mede omdat de nummer twee Vitaly Petrov de rest wat ophield.

Kamui Kobayashi, die op dat moment derde lag, maakte een vroege pitstop om de Rus zo te passeren, wat hem uiteindelijk de tweede plaats in de race opleverde. Het gat met Nunes was echter zo groot geworden, dat hem inhalen een mission impossible was geworden.

Roldán Rodríguez moest goed scoren om kansen te houden op de titel. Na een late pitstop wist hij wat plaatsen te winnen en eindigde uiteindelijk als vierde. Zijn achterstand op Kobayashi is nu twintig punten.

Yelmer Buurman kende een prima race, die hij beloond zag worden worden met een vijfde positie. Giedo van der Garde kende een goede start, en wist wat plaatsen te winnen, maar de wedstrijdleiding oordeelde dat hij te vroeg van zijn plaats was gekomen. Van der Garde kreeg daarom een drive through-penalty en hiermee waren zijn kansen kansen op een goed resultaat meteen verkeken.

De sprintrace begint morgenochtend om 7.30 uur Nederlandse tijd.