Uitslagen Jupiler League speelronde 33

Dit weekend werd in de Jupiler League de 33e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.

In speelronde 33 stond de topper tussen VVV-Venlo en RKC op het programma. Het belang van de confrontatie was groot, omdat VVV de voorsprong uit kon bouwen en RKC het gat een stuk kleiner had kunnen maken.

Het treffen tussen de twee topteams stond bol van de spanning. Dat was aan het spel af te zien. Beide ploegen oogden nerveus en grossierden in fouten. In de eerste helft viel er geen echte kans te noteren. De grootste kans van de wedstrijd was voor Benschop, maar hij schoot de bal hoog over. Ook in de tweede helft kwamen beide ploegen niet tot scoren. Een meevaller dus voor VVV, dat zijn voorsprong dus wist te behouden.

Cambuur liep ondertussen twee punten in. De club uit Leeuwarden won uit van FC Den Bosch met 1-2. De ploeg heeft met nog vijf wedstrijden te gaan een achterstand van vijf punten op RKC.

De ploeg die na dit jaar ophoudt te bestaan, Fortuna Sittard, kon thuis geen potten breken tegen BV Veendam. De bezoekende ploeg maakt geen best seizoen door, maar vandaag nam het uitgerekend bij het geplaagde Fortuna drie punten mee te nemen.

In Emmen vond vanavond het duel plaats tussen de nummer 16 en 13. De wedstrijd had een opmerkelijk scoreverloop. TOP Oss nam brutaal een voorsprong van 0-3 door doelpunten van Fachtali (2) en Moutawakil, maar Emmen kwam goed terug via Pannekoek, Stroeve en Ten Voorde: 3-3. In de 87e minuut leek het toch dat de ploeg uit Oss drie punten mee naar huis zou nemen na de 3-4 van Van Hintum, maar opnieuw Ten Voorde voorkwam dat: 4-4. Door de winst van FC Dordrecht (4-0 van Haarlem) zakte alleen TOP Oss een plekje.