Alonso: "WK mogelijk beslist op 14 april"

Het kampioenschap kan op 14 april al worden bepaald. Dit liet Fernando Alonso dinsdag weten. Op die dag dient namelijk het hoger beroep tegen de diffusers van Williams, Toyota en Brawn GP. Mocht het onderdeel legaal worden verklaard, dan zou het laatstgenoemde team wel eens onklopbaar kunnen worden.

"We zullen moeten afwachten wat er 14 april zal gebeuren. Het kampioenschap zou op die datum best wel eens beslist kunnen worden," liet Alonso aan een Spaanse radiozender weten. "Als de diffusers legaal worden bevonden, is het bijna onmogelijk om de Brawns nog in te halen. Ze zitten gewoon op een ander niveau dan de rest. Ze zijn onklopbaar. In de kwalificatie en race waren ze eerste en tweede. De eerste paar races van dit jaar wordt het moeilijk om ze te verslaan."

Alonso kon nog niet zeggen of Renault een inhaalslag kan maken, zodra ook zij over de nieuwe diffuser beschikken. "Je moet de hele auto aanpassen. Je kan niet de diffuser aanpassen en verwachten dat de auto een seconde sneller gaat," aldus de Spanjaard. "Je hebt een nieuwe voorkant, nieuwe sidepods en een nieuwe motorkap nodig. De hele auto moet herbouwd worden en dat kost veel maanden."

De coureur van Renault pakte in de eerste race van het seizoen vier punten. Dit deed hij zonder de bijzondere diffuser, maar met KERS.