Huntelaar: "WK-ticket nog niet binnen"

Het Nederlands elftal slaagde er gisteravond in om met 3-0 van Schotland te winnen. Hierdoor staat de ploeg van bondscoach Bert van Marwijk inmiddels acht punten voor op de concurrentie. Klaas-Jan Huntelaar was dan ook van mening dat het WK voetbal haalbaar moet zijn.

"Met dit team mogen we plaatsing voor het WK normaal gesproken niet mislopen," waren de duidelijke woorden van Huntelaar. De speler van Real Madrid gaf overigens toe dat het begin van Oranje niet goed was. "Het begin was vrij lastig. Dat kwam vooral omdat de Schotten veel energie in de wedstrijd stopten. Toen ze na een kwartiertje waren uitgeraasd, konden wij het initiatief naar ons toe trekken."

Huntelaar, die zelf het openingsdoelpunt maakte, was van mening dat hij een goede wedstrijd had gespeeld. "Voor mij was het een lekkere wedstrijd. Ik had wel even tijd nodig om in mijn ritme te komen, maar na de 1-0 was het gemakkelijker voetballen."

Toch waakt de aanvaller van De Koninlijke, ondanks de comfortabele voorsprong, voor euforie. "Het gevoel is natuurlijk heel goed bij ons na vier overwinningen. Dit is een prima stap, maar tegen Macedonië moeten we komende woensdag de klus ook klaren. Pas als we die wedstrijd ook winnen, is deze interlandperiode geslaagd. Als we gaan denken dat we het WK-ticket nu al binnen hebben, kan het altijd nog mis gaan."